DSC_5080.jpg

Kolacja degustacyjna w Akademii Kuraszków

Kolacja Degustacyjna „Polskie smaki na Polskiej Ziemi” to pierwsza edycja tego wydarzenia w Akademii Kuraszków, natomiast trzecia pod wodzą takich kucharzy jak: Przemysław Szwak – Szef Kuchni w Akademii Kuraszków oraz Tomasz Zdrenka – Szef Kuchni w Restauracji Garden City. Z Pasji do gotowania razem stworzyli to wyjątkowe kulinarne wyzwanie. Wcześniejsze edycje miały miejsce za granicą, obecna kolacja po raz pierwszy będzie miała miejsce w Polsce, stąd nazwa „Polskie smaki na Polskiej Ziemi”

Wydarzenie to odbędzie się 22.11.2019 r. w Akademii Kuraszków o godzinie 19:00. Szefowie Kuchni stworzyli niepowtarzalne menu składające się z siedmiodaniowej kolacji. Uwierzcie nam na słowo – ludzki talent nie zna granic. Menu opierać się będzie na produktach najwyższej jakości od lokalnych dostawców.

Przedstawiamy Państwu dania na ten dzień:

Amuse Bouche

Ser kozi / burak / malina

Boczek / kasza gryczana / musztarda

Pstrąg / kwaśna śmietana / blin

Przystawka zimna

Comber z jelenia / żurawina / majonez porowy / ser bursztyn / chipsy warzywne

Przystawka ciepła

Smażony Ser Wielkopolski / podgrzybki w śmietanie / jarmuż /czarnuszka

Zupa

Krem z raków / szyjki rakowe / wędzony twaróg / koperek

Danie główne I

Sandacz /smardze / krokiet z serem szafir / dziki brokuł / sos maślany

Danie główne II

Grasica cielęca / borowik / ziemniak / pasternak / sos z trawy żubrowej

Deser

Dekonstrukcja Rogala Marcińskiego

 

Podarujcie sobie niezapomniane chwile i niezapomniane smaki, które zapamiętacie na długo!

Cena to 149zł/osoba

Zapraszamy do zapisów , ilość miejsc ograniczona.

Rezerwacji należy dokonywać :

Telefonicznie: 71 310 10 24

Mail: recepcja@akademiakuraszkow.pl

 

 

Kontakt

Jesionowa 9
55-120 Kuraszków

tel. 71 310 10 24
mail recepcja@akademiakuraszkow.pl

Społecznościowe - linki